TOIVI

TOIVI

Közügyektől eltiltás

2016. február 16. - TOIVI

Az jutott eszembe (valószínűleg nem nekem először a történelemben) hogy a választójogot és a választhatóságot állampolgári vizsgához kellene kötni. Nem okostojások által meghatározott és uralt elitista társadalomra vágyom, csak arra, hogy az szavazhasson, akit érdekel és minimális szinten tisztában van azzal, hogy mi az urnába bedobott szavazatának a következménye.

Azért jutott ez eszembe, mert olvastam egy háborgást arról, hogy hogyan lehet képviselő az, aki korábban elkövetett valami bűncselekményt. Egyszerű a válasz. Úgy, hogy nincs eltiltva a közügyektől.

Erről persze a régi, hülye vicc jut eszembe: „Mondja bíró úr, a munka közügy? Mert akkor közügyektől való eltiltást is kérek!”

Iszonyú szomorú, hogy választásra jogosult, felnőttnek mondott állampolgárok ilyen mértékben nem ismerik az életüket meghatározó szabályokat. Amikor pedig valami bántja az igazságérzetüket, azt sem tudják, kire haragugjanak.

Magukra.

A bejegyzés trackback címe:

https://toivi.blog.hu/api/trackback/id/tr298395964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása