TOIVI

TOIVI

Valóság

2016. július 18. - TOIVI

A valóság mindannyiunk és valószínűleg minden élőlény közös kincse. Többé-kevésbé mindenki érzékeli és bár sokan rongálják hazugsággal, értelmezéssel, torzítással, mégis lehetővé teszi, hogy együtt éljünk, közösen formáljuk az életünket és a valóságot.
Ha próbáltatok már csont részeggel vagy beteges hazudozóval együtt elérni valamit, akkor tapasztaltátok, hogy nagyon nehéz, mert a valóságot másként érzékelik.
A valóság mellett él bennünk a fantázia. A gyerekek és az egészséges lelkű felnőttek képesek a világukat bármivel benépesíteni, akár közösen elképzelni csodálatos (nem valóságos) dolgokat és ezt élvezik.
A nagy cégek sok évtizede igyekszenek a valóságot befolyásolni, a politikusok, az egyházak pedig sokkal régebben. Az utóbbi időben többször nekifutottak (nagy cégek) annak, hogy a szemünkkel érzékelt valóságot szemüveggel, sisakkal, retinára vetítéssel kiegészítsék.
Ezek a valóság növelő (augmented reality) kezdeményezések eddig leperegtek a tömegekről. Úgy tűnik a pokemonok most áthatoltak az emberek valóságot védő immunrendszerén.
A valóságot eltorzítják,a fantáziát pedig pontgyűjtő játékká silányítják.
Ne tűrjétek, hogy elvegyék tőletek a valóságot. Mert abban ugye egyikünk sem kételkedik, hogy a valóság növelő cégek kizárólag a saját hasznuk növelését fogják a szemük előtt tartani.
(Valahogy rá kellene venni öket, hogy egy telefonos torzítón át nézzék a világot, melyben a székházaik tele vannak rajzolva aranyrudakkal.)

A bejegyzés trackback címe:

https://toivi.blog.hu/api/trackback/id/tr78899184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása