TOIVI

TOIVI

"itt és most"

2017. augusztus 16. - TOIVI

Az előbb olvastam egy facebook bejegyzést, aminek egyik központi gondolata:"Válj eggyé azzal, amit csinálsz!"
Igen. Az "itt és most" (a jelenlét) nagyon fontos.

Ezért szoktam aggódni a folyton telekommunikáló embertársaim miatt, mert nyilvánvalóan mindig "máshol" szeretnének lenni, az esetek egy részében egyszerre több helyen. De ez egy mellékszál, ami először akadt a kezembe.

Az "itt és most" megélése azért fontos, mert sokkal nehezebb, mint a kellemes múlba révedés vagy a kellemes jövőbe ábrándozás. Nehezebb, mert sok olyan körülmény hat rá, melyet nem tudunk közvetlenül befolyásolni.
A múlt-jelen-jövő egyszerű idővonalára felfűzött tapasztalataink közül ez a legobjektívabb és ennek a megéléséhez kell a legtöbb elfogadás. Persze az "itt és most" éltetésében nincs semmi új, ez a jó öreg "carpe diem". Ami szélsőséges formájában csak egy kísérlet a múlttal és a jövővel kapcsolatos felelősségtől való megszabadulásra.
A jelennel jó eggyé válni. De ugyanolyan jó és fontos a múlttal és a jövövel eggyé válni. És az "itt és most" megélése sokkal könnyebb, mint a múlt vagy a jövő pontos felidézése. (Feltéve, hogy éppen azt hisszük, hogy van idő.)

A bejegyzés trackback címe:

https://toivi.blog.hu/api/trackback/id/tr312751922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása